Aanmeldingsformulier

Mediawelzijn; hoe maken we kinderen media weerbaar? (po) PO wordt je gratis aangeboden door de samenwerkingsverbanden Qinas en Unita.

Aanmelden doe je met je school- , organisatie e-mailadres.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je één of meerdere herinneringsmails waarin de definitieve locatie en eventueel aanvullende informatie worden gedeeld. 

Wel aangemeld, maar niet tijdig afgemeld? Dan brengen wij, onder voorwaarden (een te late afzegging (korter dan 48 uur voor aanvang) of een no-show), kosten in rekening. De kosten á € 25,- brengen we bij je schoolbestuur in rekening. Van dit bedrag maken we één extra professionaliseringsbijeenkomst mogelijk.

N.B. Aanmelden is niet vrijblijvend; wij rekenen op je komst. 

Met vriendelijke groet,

Qinas en Unita

  Door middel van inschrijving geef je toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. De ingevulde gegevens worden uitsluitend gebruikt in onze verwerkingsketen en worden niet gedeeld met derden, anders dan nodig is voor het gebruik van administratie of andere wettelijk voorgeschreven doelen. Hierbij worden de wettelijke bewaartermijnen aangehouden. Je kunt contact opnemen met event@gameeleon.nl voor jouw recht op inzage en wissen van gegevens. Voor vragen en opmerkingen over privacy kun je terecht bij de functionaris voor de gegevensbescherming: privacy@qinas.nl
  • Online weerbaarheid

    Tips voor ouders over online weerbaarheid van kinderen

    Aandacht voor online media hoort bij de dagelijkse opvoeding van kinderen. Al vanaf het eerste moment dat een kind naar een scherm kijkt. Want met mediaopvoeding leren kinderen om bewust, veilig en gezond om te gaan met media. Online media kunnen een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van je kind. Maar er zijn ook risico's. Denk aan nepnieuws, ongewenste verspreiding van foto's of online pesten.

    Lees hier meer..

  • Burgerschap, hoe zit het ook alweer?

    Het gaat bij burgerschapsonderwijs over kennis, vaardigheden en respect, die overgedragen worden in het curriculum en via de schoolcultuur.

    • Kinderen doen kennis op over de democratische rechtsstaat, over rechten en plichten die burgers – en zijzelf dus ook – hebben.
    • Kinderen leren vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen participeren in de samenleving en om daaraan te kunnen bijdragen.
    • Kinderen ontwikkelen respect voor de democratie en voor verschillen tussen mensen.

    Hiervoor is een respectvolle en democratische cultuur binnen de school belangrijk. Wat leerkrachten en schoolleiding zeggen en doen, dient als voorbeeld. Zo kunnen kinderen in een minimaatschappij ervaring opdoen (en oefenen) met democratische cultuur, besluitvormingsprocessen, diversiteit en inclusie.

    https://www.onderwijsvanmorgen.nl/burgerschap-hoe-zit-het-ook-alweer

 

Professionaliseringsplatform
passend onderwijs


Voor onderwijsprofessionals
in de regio Gooi en Vecht

VO     035 526 94 81

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Qinas
Burgemeester de Bordesstraat 80
1404 GZ  Bussum

Nieuwsbriefinschrijving VO

PO     035 800 10 11

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unita
Noordereinde 54F
1243 JJ  ’s-Graveland

Nieuwsbriefinschrijving PO