Welkom bij het professionaliseringsplatform passend onderwijs

Unita en Qinas, samenwerkingsverbanden PO en VO regio Gooi & Vechtstreek bieden gezamenlijk dit platform aan. Met dit professionaliseringsplatform bieden zij de docenten / leerkrachten in het kader van passend onderwijs de gelegenheid om hun kennis en kunde te verbreden door het aanbieden van cursussen, workshops en lezingen. Dit platform is op thema’s ingericht en voorziet naast de evenementen ook in achtergrondinformatie over de specifieke onderwerpen. 

Dit initiatief heeft als doel om juist hen die elke dag weer aan de slag gaan met het bieden van passend onderwijs te faciliteren bij het vergaren van kennis en kunde op specifieke onderwerpen. Ook intern begeleiders, zorgcoördinatoren, klassenassistenten en leraarondersteuners zijn uitgenodigd om van dit platform gebruik te maken.

Het cursusaanbod onderscheidt zich niet alleen op onderwerp maar ook op doelgroep. Sommige trainingen zijn voor het vo interessant, andere zijn alleen voor het po van belang. Er is ook aanbod waar beide zich voor kunnen inschrijven. Deze mix kan ertoe bijdragen dat po en vo op bepaalde onderwerpen dezelfde taal (gaan) spreken. Dit kan een voordeel zijn bij bijvoorbeeld de overdracht van een leerling met een ondersteuningsbehoefte.

Het is de wens dat het aanbod mede vanuit het veld gevoed wordt. Graag vernemen wij waar vraag naar is. Uiteraard horen wij ook graag over goede ervaringen met trainingen elders, gastsprekers en interessante literatuur/artikelen. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat GAMEELEON een waardevolle, interessante en verrijkende toevoeging is voor het passend onderwijs in deze regio.

Ideeën en suggesties zijn welkom!

In de footer vind je onze contactgegevens. 

 

Plaats reactie

Verstuur
 

Professionaliseringsplatform
passend onderwijs


Voor onderwijsprofessionals
in de regio Gooi en Vecht

VO     035 526 94 81

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Qinas
Burgemeester de Bordesstraat 80
1404 GZ  Bussum

Nieuwsbriefinschrijving VO

PO     035 800 10 11

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unita
Noordereinde 54F
1243 JJ  ’s-Graveland

Nieuwsbriefinschrijving PO