Jelly Frijlink

Jelly Frijlink

Mijn naam is Jelly Frijlink, ik ben sinds schooljaar 2019-2020 intern begeleider op de Van der Brugghenschool in Huizen.

Ik doe mee aan het boekenpanel van Gameeleon omdat ik erg graag nieuwe dingen leer, mij ontwikkel en mijn kennis en vaardigheden versterk. Mijn enthousiasme over goede, nieuwe boeken deel ik graag omdat ik denk dat leren van elkaar de prettigste vorm van ontwikkelen is!

donderdag 23 juni 2022 14:57

Groeien in Executieve functies. Hoe? Zo!

WAAROM ZIJN EXECUTIEVE FUNCTIES VOORSPELLERS VOOR SCHOOLSUCCES?
HOE LAAT JE LEERLINGEN STILSTAAN BIJ HUN DENKEN EN GEDRAG?
OP WELKE MANIER BRENG JE RUST IN DE KLAS?

Impulsen leren beheersen, flexibel denken, plannen en organiseren, het zijn maar enkele van de executieve functies die leerlingen elke dag nodig hebben en die volop in ontwikkeling zijn. Als leerkracht is het dan ook belangrijk om die vaardigheden te ondersteunen, verder te ontwikkelen en uit te dagen: ze vormen de basis voor zelfsturing en leren leren. Groeien in executieve functies geeft je een helder inzicht in wat executieve functies en zelfsturing zijn. Vanuit situaties uit de klaspraktijk ontdek je hoe je, rekening houdend met jouw leerkrachtstijl en context, executieve functies kunt versterken. Vanuit telkens een nieuwe focus reikt dit boek tips en werkvormen aan die executieve functies verbeteren en de klas EF-vriendelijker maken. Samen vormen ze een totaalaanpak die het beste uit elke leerling haalt.

maandag 03 mei 2021 08:29

De Kleutervriendelijke school

Dit boek behandelt de vraag: “Deugt ons kleuteronderwijs?”
Een informatief boek over het onderwijs aan kleuters dat is onderbouwd met nationale- en internationale wetenschappelijke literatuur en getoetst is in de praktijk.

 

Professionaliseringsplatform
passend onderwijs


Voor onderwijsprofessionals
in de regio Gooi en Vecht

VO     035 526 94 81

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Qinas
Burgemeester de Bordesstraat 80
1404 GZ  Bussum

Nieuwsbriefinschrijving VO

PO     035 800 10 11

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unita
Noordereinde 54c
1243 JJ  ’s-Graveland

Nieuwsbriefinschrijving PO