Barbara Twilhaar

Barbara Twilhaar

Ik ben Barbara Twilhaar, werkzaam op de International Primary School (IPS) Hilversum als Learning Support Teacher/Coordinator. 

Toen ik de mail van Gameeleon voorbij zag komen met de oproep deel te nemen aan een boekenpanel dacht ik ‘Eindelijk, dit is mijn kans! Altijd al eens willen doen.’

Boeken lezen over het vak is des te leuker en betekenisvoller wanneer je er samen over kunt praten.  Ik ben dan ook héél benieuwd naar jullie reacties!

maandag 31 mei 2021 08:18

Het MEERtalige kind

Het is een boek wat je als ouder en leerkracht zou moeten lezen wanneer je inzicht wilt krijgen in het meertalige brein, je bewust wilt worden van de belangrijke rol die de samenleving speelt in het leven van een meertalig kind en de positieve en negatieve gevolgen die dat kan hebben op de gehele maatschappij en de verschillende culturen. Het boek zet je aan het denken over je eigen handelen en daarnaast geeft het je handvatten voor de praktijk. Door de geschiedenis heen is eentaligheid gek genoeg de norm geworden waar meertaligheid bewezen juist essentiële waarde toevoegt, vooral tijdens de huidige internationalisering van onze wereld. Je wordt geïnformeerd over de meertalige projecten die lopen in Europa, maar ook word je gewezen op de herkenbare misstanden die er bestaan over meertaligheid en drukt het je neus op herkenbare vooroordelen. Het boek confronteert ons met gedachten die we onbewust hadden en laat ons zien dat het anders kan én moet.

 

Professionaliseringsplatform
passend onderwijs


Voor onderwijsprofessionals
in de regio Gooi en Vecht

VO     035 526 94 81

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Qinas
Burgemeester de Bordesstraat 80
1404 GZ  Bussum

Nieuwsbriefinschrijving VO

PO     035 800 10 11

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unita
Noordereinde 54c
1243 JJ  ’s-Graveland

Nieuwsbriefinschrijving PO